Katsastus poikkeusoloissa

Suojellaksemme katsastajien ja veneilijöiden terveyttä, toteutamme keväällä 2020 katsastuksen poikkeusmenettelyin seuraavasti:

Kaikista katsastukseen normaalisti liittyvistä aikarajoista joustetaan tarpeen mukaan.

Kaikki runkokatsastukset siirretään syksyyn, paitsi jos jonkun vene on vielä maissa infektiotilanteen helpottaessa, niin se voidaan tietysti katsastaa normaalisti ennen vesillelaskua.

Varaamme syksylle erillisen katsastuspäivän tähän tarkoitukseen, kun pystymme muodostamaan käsityksen aikataulusta. Mahdollisissa ennen syksyä tehtävissä runkokatsastuksissa olkaa yhteydessä suoraan katsastajiin. Nimet ja puhelinnumerot löytyvät Katsastus-sivulta https://laurinlahdenvenekerho.fi/katsastus/

Kaikille niille veneille, jotka on 2019 katsastettu omassa seurassamme (myös alkuvuodesta 2020 tehty runkokatsastus lasketaan tehdyksi katsastukseksi) ja joissa ei ole edellisen katsastuksen jälkeen tehty sellaisia muutoksia tai korjauksia, jotka edellyttäisivät uutta runkokatsastusta, tarjotaan poikkeuksellisesti mahdollisuus itsepalvelukatsastukseen.

Katsastuslomakkeeseen pääset allaolevasta linkistä. MUISTA KIRJAUTUA ENSIN!

https://laurinlahdenvenekerho.fi/tapahtumat/itsepalvelulomakkeen-viimeinen-palautus/

Täyttäessään ja palauttaessaan lomakkeen veneilijä vakuuttaa tarkastaneensa itse ko. kohdat veneessään. Tapahtuman kohdalla on myös linkki SPV:n sivuilla olevaan varusteluluetteloon.

Itsepalvelukatsastuksen tehneille jäsenille toimitetaan katsastustarra postitse. Talkoovoimat tähän postinjakeluun ovat hyvin tervetulleita!

Kaikki katsastajat antavat mahdollisuuksien mukaan puhelinneuvontaa ja kun on tarpeen nähdä jotain veneessä, käyttäkää kännykkäkuvia tähän tarpeeseen.

Sellaisten uusien veneiden katsastukset, joita ei ole koskaan ennen katsastettu LLV:ssä, tehdään infektiotilanteen helpotettua, tarvittaessa syksyllä. Tämän takia myöhässä tapahtuviin katsastuksiin ei sovelleta normaaleja viivästysseuraamuksia.

Mikäli poikkeuksellisesti henkilökohtainen katsastus tehdään, veneen omistaja ja katsastaja eivät saa oleskella veneen kajuutassa samaan aikaan ja heidän on säilytettävä kaikissa tilanteissa turvallinen etäisyys toisiinsa. Riskiryhmään kuuluvat katsastajat eivät suorita katsastuksia.