Kilpailut 2024

KILPAILUSÄÄNNÖT 2024

JOKAINEN OSALLISTUU KILPAILUIHIN OMALLA VASTUULLAAN

Säännöt ja sääntörikkomukset

Kilpailuissa on voimassa ns. 360 asteen sääntö, ts. jos jokin kilpaileva vene rikkoo jotakin kilpapurjehdussääntöä, voi se hyvittää rikkomuksen tekemällä välittömästi rikkomuksen jälkeen 360 asteen käännöksen, väistäen muita veneitä.

Jos kilpailija haluaa tehdä protestin jotakin kilpailijaa vastaan, tulee siitä ilmoittaa kilpapurjehdussääntöjen kilpailun lähettäjälle välittömästi kilpailun jälkeen.

Kilpailutoimikunta käsittelee protestit ensitilassa. 

Kalenteri

Keskiviikkokilpailut pidetään alustavan suunnitelman mukaan alkukesällä 29.5., 5.6. ja 12.6. sekä loppukesällä 21.8., 28.8. ja 4.9. edellyttäen, että vähintään 3 venettä osallistuu kisaan. Varapäivät 11.9. ja 18.9. Mahdollisista muutoksista tiedotetaan verkkosivuilla ja Kilpailu Signal-ryhmässä.

Lähtö klo 18:30

Syyspurjehduskilpailu syysretken paluupurjehduksena, mikäli olosuhteet sallivat.

Keskiviikkokilpailut

Keskiviikkokilpailut muodostavat cupin. Jokaisen osakilpailun voittaja saa osallistuvien veneiden lukumäärän mukaisen pisteen lisättynä yhdellä. Kakkoseksi tullut saa yhden vähemmän, jne.

Kisat purjehditaan yhdessä LYS-luokassa, mutta palkinnot voidaan jakaa ranking-tulosten perusteella kahdelle luokalle.

Osakilpailuista kilpailijan huonoin tulos jätetään pois yhteistuloksista edellyttäen että osakilpailuja saadaan läpivietyä neljä tai enemmän.

Kilparata

Keskiviikkokilpailujen rata ja sen kääntömerkit on kuvattu LLV:n kotisivuilta löytyvällä ratakartalla, linkki Keskiviikkokilpailujen rata. Syyspurjehduksen rata ilmoitetaan kipparikokouksessa.

Kipparikokoukset

Keskiviikkokilpailuissa ei järjestetä erillisiä kipparikokouksia. Poikkeuksena 1. kilpailu, 29.5, jonka yhteydessä on lyhyt kokous laiturilla halukkaille klo 18.00. Kilpailun jälkeen grillillä jälkipelit.

Syyspurjehduksen kipparikokous sovitaan erikseen.

Tasoitukset

Kilpailuissa noudatetaan LYS-tasoituksia.

  • Spinaakkeri- ja genaakkerihyvitys – 0.03
  • Genuan poisjättö – 0.01
  • Kiinteälapainen potkuri – 0.01, ei perämoottori
  • Yksinpurjehtija -0.01

Kipparin on ilmoitettava kilpailupäällikölle (puh. 040 7606035) tai LLV Keskiviikkokisat Signal-ryhmään viimeistään klo. 18.00 mennessä kulloinkin käyttämänsä LYS-luku, muutoin hän tyytyy toimikunnan päätökseen.

Jos veneen LYS-lukua ei ole tiedossa, määrittää kilpailutoimikunta LYS-luvun ko. veneelle.

Lähdöt

Lähdöt tapahtuvat yhteislähtönä LLV:n sataman edustalta, keskiviikkokilpailuissa klo 18:30 ja syyspurjehduksessa klo 10:00.

Lähtö tapahtuu GPS-ajan mukaan.

Lähtö- ja maaliviivana on B-laiturin päässä olevien päällekkäin asettuvin kärkikolmioiden osoittama linja. Linjan länsipäähän pyritään asettamaan rajoittimena toimiva poiju (ei välttämättä ole tarkasti linjalla !).

Syyspurjehduksen maaliviiva sovitaan kipparikokouksessa.

Maaliintulo

Jokainen kilpailija noteeraa maaliintuloajan GPS:n mukaan ja ilmoittaa sen tekstiviestillä 30 min kuluessa maaliintulonsa jälkeen kilpailupäällikölle (puh. 040 7606035) tai LLV Keskiviikkokisat Signal-ryhmään.

Kilpailun päättäminen ennen maaliintuloa

Kilpatoimikunta voi tuuli- ja sääolosuhteiden vuoksi siirtää maaliintulokohtaa. Tällöin kilpailijat saavat tiedon joko puhelimitse tai mikäli etäisyys on riittävän lyhyt, suoraan keskustellen. Jos purjehdusaikaa on kulunut yli kaksi ja puoli tuntia (21:00) ennen ensimmäistä maalilinjan ylitystä, kilpailu keskeytetään.

Tulokset

Kilpailun tulokset julkaistaan LLV:n kotisivuilla.

Palkintojen jako

Keskiviikkokisojen ja syyspurjehduksen palkinnot jaetaan LLV:n purjehduskauden päättäjäistilaisuudessa.