Köysityöpaja

LLV:n  koulutustarjonta on osa Espoon Merikoulua. Koko koulutustarjonta: http://www.espoonmerikoulu.fi

Köysityöpaja

Köysi on yksi ihmiskunnan suurimpia keksintöjä – tuhansia vuosia vanhaa tekniikkaa, joka kehittyy kokoajan. Köydet ovat veneen varustelun ydinasioita ja lisäksi ne ovat varusteita, joita ei useimmiten saa valmiina kaupasta, vaan saadakseen veneeseensä kunnon kiinnitykset, veneilijän on tarpeen itse osata rakentaa köysistä ja heloista omiin tarkoituksiinsa sopivat köydet.

Perehdymme köysien tekniikkaan ja ominaisuuksiin sillä tasolla, että osaat venetarvikeliikkeen kymmenien köysirullien edessä valita kuhunkin tarpeeseesi sopivan köyden. Puhumme myös ankkuri- ja kiinnitysköysille ja niihin liitettäville heloille asetettavista vaatimuksista ja siitä, kuinka saat näistä ostoksistasi parhaan hyödyn käytetylle rahalle.

Opettelemme keskeiset jokaiselle veneilijälle välttämättömät solmut ja kolmelyödyn köyden pleissauksen. Käytännössä tämän perustaidon hallitseva veneilijä pystyy tekemään pleissit myös muihin samantyyppisiin köysirakenteisiin.

Voit halutessasi ottaa mukaan omat kiinnitysköytesi ja hyödyntää tilaisuuden tekemällä harjoitustyöt suoraan hyötykäyttöön.

Harjoittelumateriaalia ja työkalut ovat järjestäjän puolesta, mutta jos omistat seuraavat työkalut, ota ihmeessä omasi mukaan:

– pujontapuikko eli malspiikki
– tukeva (linkku)veitsi
– tukevat sakset

Kouluttajat: Ari Mäkelä ja Lars Holmstöm

Paikka: Osallistujamäärästä riippuen joko LLV:n kerhorakennus Ristiniementie 1 tai sataman verstashuone.

Aika: tiistaina 21.3.2023 klo 18 – 21. Katso tarkemmin etusivun tapahtumakalenteri.

Ilmoittautuminen: LLV:n jäsenet tapahtumalalenterin ilmoittautumistoiminnolla. Muut e-mailitse: koulutus@laurinlahdenvenekerho.fi

Osallistumismaksu 10 € kattaa harjoitustyössä käytettävät tarvikkeet. Harjoitustyönä teemme hyötykäyttöön tulevan esineen, jonka saat mukaasi.