LLV:n vuosikirja 2020 on ilmestynyt

Saatavillasi on taas yhdistyksen vuosikirja. Sovimme aikanaan käytännön, että kirjat julkaistaan nettikirjoina, paitsi joka viides vuosi, jolloin kootaan kuluneiden vuosien nettikirjoista parhaat palat paperikirjana julkaistavaan kokoomateokseen. Tällainen toimitettiin viimeksi 2018, joten seuraavan aika on taas 2023. Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus omalla kustannuksellaan tilata Ifolorilta painotuote myös tästä kirjasta.

Kirjasta julkaistaan kaksi versiota – julkisuuteen toimitettavaksi tarkoitettu versio ilman jäsenten nimi- ja yhteystietoja ja jäsenten käyttöön tarkoitettu versio, jossa vanhaan tapaan on myös jäsenluettelo puhelinnumeroineen. Ifolorille välitettävät painotyötilaukset ovat tähän jäsenversioon.

Kirjan olennainen sisältö on edellisen vuoden toiminnan kuvaus. Kesällä 2019 ei kukaan aavistanut, millaiseksi kevät 2020 muodostuu. Tuokoon tämä kirja siis mieleen hyvät muistot kesästä 2019, jolloin maailma oli vielä raiteillaan.

Kun itse selaan vanhoja kirjoja, joista minulla on aukoton arkisto vuodesta 1989, niin muistutan itseäni siitä, että tähän ajanjaksoon mahtuu sodanjälkisen taloushistorian pahin lama heti tuon jakson alkuun ja sen jälkeen kaksi muutakin vakavaa talouskriisiä. Kaikista niistä on selvitty ja kaikkina noina vuosina yhdistys kokosi jäsenensä yhteen harrastuksemme pariin. Nyt olosuhteet ovat sikäli vaikeammat kuin koskaan, että kyse ei ole vain talouskriisistä, vaan taistelu infektiota vastaan on iskenyt suoraan kaikkeen toimintaamme – kuten kaikissa muissakin yhdistyksissä ja koko sosiaalisessa elämässämme. Silti tästäkin selvitään. Yksikään infektio ei ole jäänyt ikuisesti ihmiskuntaa piinaamaan ja koko maailman tiedeyhteisö tekee työtä rokotteen saamiseksi tätä virusta vastaan. Yksi ulottuvuus harrastuksessamme on kuitenkin nyt poikkeuksellisen ohut: Yhdessäolo ja yhteisöllisyys kärsivät tästä tilanteesta väistämättä. Koittakaamme korvata saunaillat, vapaavahdin kahvitilaisuudet, veneiden katsastuksen ja kerhoiltojen antamat tapaamistilaisuudet kaikin käytettävissä olevin keinoin pitääksemme paitsi yhdistyksen toiminnan, myös oman elämämme liikkeessä.

Näiden teosten toimittaminen on ollut mielenkiintoinen ja antoisa työ. Erittäin mielelläni kuitenkin näkisin, että niissä näkyisi muidenkin, kun allekirjoittaneen kynän jälki. Valokuvia olemme saaneet aina kohtuullisen hyvin, mutta myös tekstit ovat hyvin tervetulleita! Matkakertomukset, asia-artikkelit, omat veneilykokemukset, mikä tahansa teksti, jonka koet sopivaksi jakaa jäsenten kanssa.

Kirjan 2021 toimitustyö on jo alkanut. Osallistu sinäkin siihen.

Ari Mäkelä

vuosikirjan päätoimittaja

Kirjautunut jäsen voi tästä klikkaamalla ladata LLV:n vuosikirjan 2020 jäsenversion ja/tai tilata vuosikirjan Ifolorilta.

Lataa LLV:n vuosikirjan 2020 julkinen versio klikkaamalla tästä.