Matkaveneily

Matkaveneily

Tallinnan helatorstaiviikonlopun purjehdus päästiin tekemään kahden vuoden koronatauon jälkeen. Sääennusteet muuttuivat kehnosta parempaan päin helatorstaiviikon edetessä ja lopulta torstaina oli muuten oikein hyvä purjehdussää, mutta sumu oli paikoin sankka. Neljä venettä lähti matkaan torstaiaamuna, kolme kotisatamasta ja yksi Porkkalanniemeltä. Perillä Old City Marinassa olimme kahden ja viiden välillä iltapäivällä. Yhteinen perjantai-illallinen Platz-ravintolassa järjestyi mukavasti, palvelu pelasi ja ruoka maistui.

Reissu Rönnskärille (Porkkala) järjestettiin lauantaina 18.6. Puolustusvoimien isännöimänä.

Kesän kuluessa toivotaan pienimuotoisia tapaamisia saaristossa missä ja milloin LLV:n veneitä liikkuukin. Matkaveneily Signal-ryhmä on oiva viestintäkanava tiedotettaessa suunnitelmista.

Bågaskär ei tällä hetkellä ota vastaan ryhmiä. Yksittäiset vierailijat ovat tervetulleita. Saarella pieni meripelastusmuseo ja tilanteesta riippuen saunominen saattaa olla mahdollista. Retkisatamapalveluja ei kuitenkaan ole tarjolla, Bågaskär on ensisijaisesti meripelastuksen tukikohta ja toimii toki suojasatamana.