Satamaa ja Laurinlahtea esittävien valokuvien keräys

LLV järjestää jäsenkunnalleen ja muillekin laurinlahtelaisille tarkoitetun kuva-aineiston keräyksen. Kuvien ei tarvitse olla lahjoittajan itsensä ottamia – kyse on historia-aineiston keräyksestä, ei valokuvauskilpailusta.

Kerää omasta arkistostasi kerhon toimintaan ja erityisesti Laurinlahden historiaan liittyvää kuva-aineistoa taltioitavaksi tulevienkin laurinlahtelaisten iloksi. Erityisen tervetulleita ovat kaikki Laurinlahden huvilayhdyskunnan historiaan liittyvät kuvat -90 lukua edeltävältä ajalta, myös ne jotka eivät suoranaisesti liity veneilyyn. Erityisesti olemme kiinnostuneet satamaa ja rantaa, veneitä, yhdyskunnan tapahtumia, sekä alueen vanhaa rakennuskantaa ja puutarhoja esittävistä kuvista. Myös henkilökuvat ovat tervetulleita, liitä niihin kuitenkin tieto, keitä kuvassa on.

Jos käytössäsi on digitaaliset aineistot, toivomme saavamme niistä kopiot, mieluiten TIF -tiedostomuodossa mikäli mahdollista. Voit kuitenkin luovuttaa keräykseen aineistoja sekä diakuvina, paperiprintteinä, että negatiiveina. Olemme kiinnostuneita myös kaitafilmeistä ja nauhoitetuista videoista. Kaikki ei digitaalinen aineisto luonnollisesti digitoinnin jälkeen palautetaan omistajilleen ja saat halutessasi myös omaan käyttöösi digitaaliset kopiot. Otamme kuitenkin aineistosta jatkokäsittelyyn vain ne kuvat, joilla katsomme olevan yleistä mielenkiintoa (tämä ei siis ole tilaisuus digitoida ilmaiseksi koko kuva-arkistonsa!).

Mikäli kuva-arkistossasi on tällaista materiaalia, ole yhteydessä projektin vetäjään Ari Mäkelään p. 050 5447009 tai e-mail ari.makela@pp.inet.fi.
Huom: älä lähetä kuva-aineistoja tähän sähköpostiosoitteeseen! Ne ovat yleensä liian suuria tiedostoja liikuteltaviksi e-mailitse ja tukkivat postilaatikon. Sovin kunkin lahjoittajan kanssa erikseen, miten jo valmiiksi digitaaliset aineistot kätevimmin siirretään. Muu materiaali noudetaan lainaajalta erikseen sovittavalla tavalla.

Katsomme aineiston luovuttajan antaneen aineistoon myös julkaisuluvan LLV:n julkaisuissa, sekä painetuissa, että netissä, ellei luovuttajan kanssa nimenomaan toisin sovita.