Lasten purjehduskoulu Laurinlahdessa 4.6.2018

Kartta latautuu...

Päiväys ja aika
Date(s) - 04/06/2018 - 08/06/2018
08:30 - 16:30

Tapahtumapaikka
Laurinlahden Venekerhon satama

Kategoriat

Kirjautuneille jäsenille näytetään osallistujalista.


LLV järjestää yhdessä EPS:n, SVK:n ja KLV:n kanssa jollapurjehduskoulun lapsille ja nuorille. Kouluttajat ovat EPS:n purjehduskouluttajia.

Purjehduksen perusteita opetellaan vesillä hauskojen harjoitusten avulla. Kaikilla kurssilaisilla on käytössä LLV:n Optischool jolla. EPS:ltä saadaan käyttöön myös Zoom8-jollia, jos osallitujissa on sellaisia, jotka tarvitsevat isomman veneen.

Harjoituksia tehdään rannassa, luokkahuoneessa ja tietysti vesillä.

Tarjoamme jokaiselle lapselle turvallisen perehdytyksen purjehduksen saloihin. Kurssin aikana opit laittamaan veneen purjehduskuntoon, lähdön rannasta ja palaamisen rantaan. Opit käyttämään peräsintä ohjaamiseen ja skuuttia purjeen säätämiseen, tekemään vastakäännöksen (venda) ja myötäkäännöksen (jiippi), kryssimään ja lenssaamaan. Lisäksi käydään läpi merenkulun perusasioita: merimerkkien tunnistamista ja niiden merkityksiä. Meri- ja rantaturvallisuus on meille tärkeää, opit heittämään pelastusrengasta ja auttamaan, jos kaveri on pulassa. Sään salliessa ja jos mieli tekee, voit myös kokeilla jollan kaatamista vesillä ja siihen uudelleen kiipeämistä.

Kurssilaiset saavat myös purjehdusaiheisen oppaan ”Vaahtopäät vesillä” (64 s. ovh. 30 €), jonka tehtäviä käydään läpi kurssin aikana. Kurssi pidetään suomeksi.  Kurssille vaatimuksena on uimataito. Purjehduskoulun osallistujat vakuutetaan järjestäjän puolesta. Kullakin kurssilla on 3-5 ohjaajaa, osallistujamäärästä riippuen. Kurssi järjestetään, jos osallistujia on 7.

Aloitamme klo 8.30 ja lopetamme klo 16.30. Vesiltä tullaan viimeistään klo 16 mennessä. Keskellä päivää pidetään lounastauko, kevyt lounas kuuluu kurssin hintaan, lisäksi kannattaa ottaa omia eväitä. Keittiössä on mikro ruoan lämmittämistä varten.

Kurssin hintaan sisältyy lisäksi ilmainen harjoituskerta seuran reippaassa Sini-Vihreässä ryhmässä. Kurssin jälkeen toivotamme kaikki tervetulleiksi jatkamaan harrastusta seuran valmennusryhmässä!

Lisätiedot, hinnat ja ilmoittautumiset näille kursseille EPS:n nettisivujen kautta : http://www.espoonpursiseura.fi/junioritoiminta/lasten-purjehduskoulun-kurssit/kurssikalenteri/