Pelastusliivien huoltotyöpaja on peruutettu

Päiväys ja aika
Date(s) - 15/04/2020
18:00 - 20:30

Tapahtumapaikka
Laurinlahden Venekerho

Kategoriat

Kirjautuneille jäsenille näytetään osallistujalista.


Infektiotilanteen takia 15.4. suunniteltu pelastusliivien huoltotyöpaja on peruutettu.

Pelastusliivien huollosta on nähtävissä Yoputubessa hyvä esitys, jossa EPS:n koulutuspäällikkö Harri Sane käy videolla läpi huollon perusasiat. https://www.youtube.com/watch?v=rn9wnfOng9g

Muutamia ohjeita:

Jos käytettävissäsi on ilmapumppu, älä puhalla keuhkoilla ilmaa liiviin. Sen mukana liivin kellukkeeseen joutuu kosteutta, joka aiheuttaa korroosiota erityisesti niissä liiveissä, joissa kaasupullo on kellukkeen sisällä.

Edellämainitussa liivityypissä käytettävä Hammar painelaukaisija on melko hankala avata. Noudata tarkasti valmistajan ohjetta ja käytä avaamiseen työkalua, jonka saat uuden laukaisijan mukana. Huolimaton avaaminen voi vahingoittaa laukaisijaa niin, että se menettää tiivytensä. Kiinnittäessäsi laukaisijaa takaisin kaasupullon tarkastuksen ja punnitsemisen jälkeen, tarkasta huolella että tiiviste asettuu oikein ja tee painekoe (koeponnistus) vasta tämän jälkeen!

Niissä liivityypeissä, joissa kaasupullo ja laukaisija ovat liivin keuhkon ulkopuolella, on järkevää irrottaa kaasupullo koeponnistuksen ajaksi. Näin vältät liivin tuhoutumisen, jos liiviä käsitellessä vahingossa vedät käsilaukaisjan narusta.

Jos käytössäsi on useampia erikkoisia liivejä, älä sekoita toisiinsa niiden kaasusäiliöitä. CO2 pullojen kierre on sama, mutta liian suuren kaasupullon kiinnittäminen liiviin aiheuttaa sen särkymisen.

Ilmoittaudu tapahtumaan:

Jäsen! Kirjaudu sisään ensiksi aloitussivulta. Tämän jälkeen palaa tälle sivulle. Mikäli tämä teksti ei poistu kirjautumisen jälkeenkään, saattaa varaus olla jo suljettu (ks. viimeinen päivä ilmoittautua).