Tarina- ja valokuvauskilpailu 2023 säännöt

Laurinlahden Venekerho ry julistaa veneilykertomus- ja valokuvauskilpailut avatuiksi!

Veneilykertomuskilpailu 2023

Kilpailun tavoitteena on kerätä ja tallentaa ajankuvia ja veneilykokemuksia tästä ainutlaatuisesta ajasta, jota elämme. Veneilykauteen mahtuu aina odotuksia, pieniä ja suuria seikkailuja ja kommelluksia ja myös yksinkertaisia elämyksiä ja oivalluksia, jotka on syytä kirjata talteen. Kertomukset voivat olla pituudeltaan hyvin lyhyitä anekdootteja tai osa laajempaa kirjoitusta tai julkaistua blogia. Valokuvat ja piirustukset ovat tervetulleita, mutta eivät välttämätöntä.

Säännöt

1. Kilpailuun voi osallistua kerhon jäsen tai tämän kotona asuva perheenjäsen. Kilpailuun lähetettävien kertomusten määrää tai kokoa ei ole rajoitettu.

2. Kertomukset tulee lähettää 1. lokakuuta 2023 mennessä sähköpostiosoitteeseen sihteeri@laurinlahdenvenekerho.fi

Viestin otsikkoon teksti “Veneilykertomus 2023”. Viestin tekstiosuuteen tarvitaan osallistujan nimi, jäsennumero ja yhteystiedot. Yksittäisen sähköpostin koko ei saa ylittää 10Mt.

3. LLV varaa oikeuden julkaista kilpailuun lähetetyt kertomukset mahdollisine kuvituksineen nettisivuillaan ja omissa julkaisuissaan. Kertomuksen lähettäjä vastaa siitä, että nimeltä mainituilla tai kuvissa esiintyvillä henkilöiltä on kysytty lupa julkaisuun. Voittajien julistaminen Voittaneet ehdotukset julkistetaan veneilykauden päättäjäisissä.

Tuomaristo Kilpailun tuomarina toimii Ari Mäkelä ja sihteerinä Marko Koskimies.

Palkinnot 1. – 3. palkinto: Kirja- tai muu vastaava palkinto.

Valokuvauskilpailu 2023

Kilpailun tavoitteena on kannustaa havainnoimaan yhteistä ympäristöämme aktiivisesti ja tarttumaan kameraan/kännykkään meidän kaikkien ja jälkipolvien iloksi.

Voittajaehdotusten valintaperusteet

Kilpailussa voi menestyä yhdellä tai useammalla seuraavista kriteereistä: – onnistunut kuvaustilanne, – kuvanottohetken tunnelma, – aiheen valinta, taiteellinen laatu, kuvasommittelu ja tekninen toteutus – kuvan liittyminen omaan tai muiden veneilyharrastukseen – Vuonna 2022 ei ole erityistä teemaa, tunnelma, merihenkisyys ja positiivisuus ratkaisevat.

Säännöt

  1. Valokuvauskilpailuun voi osallistua kerhon jäsen tai tämän kotona asuva perheenjäsen. Kukin osallistuja voi lähettää enintään neljä kuvaa/kuvasarjaa kumpaankin kilpailusarjaan.
  2. Kuvien tulee olla otettu vuoden 2023 aikana Itämeren piirissä veneily-ympäristöön liittyen.
  3. Kuvat tulee lähettää yhdessä tai useammassa viestissä JPG-muodossa 1. lokakuuta 2023 mennessä sähköpostiosoitteeseen sihteeri@laurinlahdenvenekerho.fi Viestin otsikkoon teksti “Valokuvauskilpailu 2023”. Viestin tekstiosuuteen tarvitaan osallistujan nimi, jäsennumero ja yhteystiedot.
  4. Kuvien jälkikäsittely (eli ‘photoshoppaus’) on sallittua vain rajauksen, objektiivilinssikorjauksen, väritasapainon ja valotuksen osalta sekä panoraamakuvien kokoamisessa.
  5. LLV varaa oikeuden julkaista kilpailuun lähetetyt ehdotukset nettisivuillaan ja omissa julkaisuissaan, sekä niiden mukana mahdollisesti lähetetyt kuvan taustatiedot.
  6. Kilpailuun osallistuja vastaa siitä, että kuvassa näkyvät henkilöt ovat antaneet luvan kuvan julkaisemiseen. Voittajien julistaminen ja valokuvanäyttely Voittaneet ehdotukset julkistetaan veneilykauden päättäjäisissä.

Tuomaristo Kilpailun tuomarina toimii Ari Pietikäinen (Viime vuoden voittaja) ja sihteerinä Marko Koskimies.

Palkinnot 1. – 3. palkinto: Palkittava valokuva tulostettuna tauluna. Lisäksi kilpailun tuomaristo voi antaa kannustuspalkintoja ja kunniamainintoja harkintansa mukaan.