Uuden kommodorin tervehdys

Hyvää vuotta 2024 kaikille!

Marraskuun 2023 vaalikokouksessa minut valittiin venekerhon uudeksi kommodoriksi. Olemme nyt siirtyneet Markkujen jälkeiseen aikaan.

Venekerho perustettiin vuonna 1982. Kerhoa on johdettu ja hoidettu vuosien aikana todella hyvin. Kerhon jäsenmäärä on pysynyt kohtuullisen vakiona, laituripaikkojen täyttöaste oli koronavuosina korkea ja tuntuu nyt palaavan aiempien vuosien tasolle. Kerhon talous on hyvässä kunnossa, vaikka olemme toteuttaneet suuria investointeja. Kerhorakennuksen ylläpito ja kunnostustyöt ovat tarpeellisia mm. vuokraustoiminnan pitämiseksi nykyiselläkin tasolla. Satama-alueella on odottamassa kunnostusta ja B-laiturin alkupää odottaa kunnostamista, näin vain suurimpia asioita mainitakseni.

Viime vuosien aikana kerho on muuttunut Laurinlahden yhdyskunnan talkoovoimin rakennetusta kerhosta digiajan kerhoksi, jossa talkootyön merkitys silti on yhä todella suuri. Kerhon toimintoja on siirretty tietojärjestelmiin, eikä paperia enää käytetä juuri lainkaan. Tiettyjä palveluja ostetaan, mutta hallitus ja pääosa toimihenkilöistä käyttävät omaa aikaansa kerhon toiminnan toteuttamiseen.

Vaikka yhteiskunnassa on tällä hetkellä meneillään vaihe, jossa palvelut halutaan ostaa toivon silti, että kerhomme toiminnan pyörittämiseen löytyy minua nuorempia aktiivisia henkilöitä.

Venekerhon asioiden hoitaminen edellyttää laajaa digiosaamista ja niiden asioiden ymmärtämistä. Minä en ole diginatiivi, joten edessä oleva työ vaatii minultakin paljon uuden oppimista. Onneksi perehdyttäminen ja jatkuva tuki auttavat minuakin.

Talven selkä on jo taittunut ja valon määrä lisääntyy nopeasti. Nautitaan talvesta ja unelmoidaan tulevasta veneilykesästä. Tulevalle kesälle meillä kaikilla on omat toiveemme ja itse toivon toiveittemme täyttyvän. Koetetaan myös hoitaa oma osamme kerhon alueen, rakennusten, laitureiden ja veneittemme turvallisuudesta ja kunnosta.

Siispä, mukavaa ja turvallista talvea sekä kevään ja kesän odottelua kaikille!

Hessu Heng